Huse dure, moi, bare de protecție sau tip carte: acestea îți protejează telefonul Samsung de lovituri sau căderi. Unele modele oferă chiar funcții suplimentare utile. Dar trebuie să fii atent la cumpărare.
Selecția de huse de telefon este variată: dure, moi, bare de protecție sau tip flip sunt doar patru exemple de variante diferite care diferă între ele în primul rând din punct de vedere al materialului. O husă dură, de exemplu, este realizată de obicei din plastic solid. Barele de protecție pentru rama telefonului mobil, pe de altă parte, sunt fabricate dintr-un material asemănător cauciucului și sunt destinate să compenseze denivelările și căderile. Și carcasele moi sunt adesea realizate din materiale flexibile precum siliconul sau poliuretanul termoplastic (TPU). Avantajul: telefonul mobil este mult mai ușor de prins.
Dar fii atent: cu huse din silicon, ar trebui să aibă loc o evaluare înainte de cumpărare, deoarece dacă materialul este prea moale, smartphone-ul poate zbura din carcasă dacă cade. Nici carcasa nu trebuie să fie prea subțire, deoarece presiunea este apoi transferată direct pe smartphone, ca și în cazul materialelor dure. De asemenea, este deosebit de important să acoperi colțurile telefonului.
Sfatul specialiștilor pentru toată lumea care preferă să se bucure de designul telefonului Samsung: o husă subțire și un ecran blindat protejează, de asemenea, partea din față.
Ce recomandă experții când vine vorba de alegerea husei de telefon?
Experții știu că unei carcase i se oferă stabilitate suplimentară cu un cadru solid. Acest lucru este ideal mai ales pentru bicicliști, deoarece, în cel mai bun caz, o cădere a telefonului are consecințe nefaste. Tipurile de carcasă tare, moale și bara de protecție au un dezavantaj decisiv: nu protejează cea mai sensibilă componentă a unui Samsung, ecranul. În acest caz, se recomandă așa-numitele huse flip oferite de Etuo. Aici telefonul mobil nu este de obicei plasat doar într-o carcasă tare, ci partea din față este, de asemenea, protejată de un capac frontal articulat.
Carcase cu baterie suplimentară integrată
Vei fi cu siguranță supărat dacă telefonul mobil cade pe podea și ecranul nu se sparge, dar sunt vizibile zgârieturi urâte. Carcasele metalice sunt recomandate doar într-o măsură limitată, deoarece afectează recepția, puterea de transmisie și, ca urmare, durata de viață a bateriei.
Există și huse pentru smartphone cu o baterie suplimentară integrată. Acestea sunt deosebit de utile atunci când telefonul mobil utilizează aplicații care consumă repede bateria. Cu toate acestea, carcasele pentru baterii sunt semnificativ mai scumpe decât alte modele și sunt, de asemenea, mai voluminoase. Experții în telefonie mobilă nu recomandă astfel de huse speciale, căci ele pun stres inutil pe mufa de încărcare a dispozitivului și sunt de obicei realizate din materiale mai dure care transferă presiunea aproape unu la unu pe smartphone în caz de cădere. Se preferă, prin urmare, o baterie externă suplimentară (Powerbank) ca soluție de reîncărcare.
Huse de protecție pentru exterior
Mai există huse pentru activități și cerințe extreme. Husele de protecție pentru exterior nu sunt doar deosebit de rezistente la șocuri, ci și etanșează parțial telefoanele mobile împotriva apei și a prafului. Cu toate acestea, operațiunea devine mai greoaie, deoarece, de exemplu, butoanele de volum trebuie apăsate mai tare.
În principiu, este important să verifici telefonul cu o astfel de husă înainte de a o cumpăra, pentru a vedea dacă toate butoanele pot fi apăsate cu ușurință și dacă cablul de încărcare poate fi conectat fără probleme.
Și puțină grijă nu dăunează în cazul carcaselor foarte utilizate: ele trebuie curățate în mod regulat, altfel depunerile de murdărie dintre telefon și carcasă pot duce la zgârieturi.