Beneficiile hranei fără cereale pentru câini

Beneficiile hranei fără cereale pentru câini
Spread the love

Beneficiile hranei fără cereale pentru câini

În ultima vreme hrana fără cereale special creată pentru animalele de companie a devenit foarte populară. În acest articol, îți vom spune care sunt beneficiile acestui tip de hrană pentru câini.

Hrana pentru câini fără cereale se bazează pe principiul hranei naturale pentru animalele de companie, totuși cuvântul natural nu o definește cu precizie.

Hrana fără cereale pentru animalele de companie, precum cea convențională, este supusă deshidratării, presării etc., în cadrul unei fabrici. Prin urmare, prin cuvântul natural nu trebuie să înțelegem procesul de fabricație al hranei, ci calitatea și tipologia ingredientelor sale.

Un exemplu în acest sens ar fi specificarea proteinelor pe care le conține. Citirea a 20% proteine ​​animale pe o etichetă nu este același lucru cu citirea a 20% pui dezosat.

Atunci când vorbim de hrană pentru câini fabricată din ingrediente naturale, se înțelege, prin urmare, că ingredientele pe care le conține sunt atent selecționate și de calitate, pe lângă faptul că sunt formulate ținând cont de nevoile nutriționale ale animalelor de companie și nu de cele economice.

De ce amintim de economie?

Tipurile de hrană existente pe piață conțin o cantitate mare de cereale, deoarece sunt o sursă ieftină de carbohidrați, care permite hranei să aibă acea minunată formă de crochetă.

Excedentul de cereale care a avut loc în anii 50-60, coincizând cu dezvoltarea gospodăriilor care aveau animale de companie, a condus la utilizarea acestora pentru fabricarea diferitelor tipuri de hrană.

Deși este adevărat că marea majoritate a animalelor de companie mănâncă hrană care conține orez, câinii și pisicile sunt în mare parte carnivore și, în mod natural, ingeră doar legumele și cerealele din stomacul prăzii lor.

De ce merită cumpărată hrană pentru câini fără cereale

Faptul că animalul tău de companie poate mânca cereale fără să aibă probleme de sănătate nu înseamnă că sunt și recomandate pentru el.

Animalele de companie pot mânca orez și alte cereale, deoarece după ani și ani de viață alături de oameni, prin evoluție au reușit să se adapteze și să asimileze bine mâncarea pe care le-o oferim.

Animalele de companie dacă ar trăi în habitatul lor natural nu ar mânca cereale, ar prefera o dietă pe bază de carne și unele fructe.

O hrană cu orez sau alte cereale nu îți va îmbolnăvi animalul, deoarece corpul său este deja pregătit să asimileze cerealele. Cu toate acestea, animalele de companie asimilează mai greu carbohidrații din cereale decât din alte ingrediente precum mazărea, cartofii sau nautul (ingrediente obișnuite în hrana fără cereale).

Deși sunt puține cazuri, există câini alergici la gluten (celiaci) și pentru ei este necesară eliminarea completă a cerealelor din dietă.

Hrana fără cereale are un conținut mai mare de carne, deci este mai scumpă, dar conține proteine ​​de calitate mai bună.

Conținutul ridicat de proteine ​​din hrana fără cereale se traduce de obicei printr-o îmbunătățire a energiei, a vitalității și a stării blănii și pielii animalelor.

Hrana fără cereale pentru animale de companie poate îmbunătăți sănătatea câinilor pe termen lung, deoarece aceasta este mai ușor de digerat și asimilat, deoarece nu conține gluten.

Hrană cu cereale sau fără cereale?

Luând în considerare toate cele de mai sus, putem concluziona că orice hrană existentă în prezent pe piață, indiferent dacă conține sau nu cereale, poate fi potrivită pentru animalul tău de companie în funcție de starea sa de sănătate.

Dacă animalul tău de companie nu face alergie îi poți da hrană care conține cerealele. Acest tip de hrană este mai ieftin și există o largă sortimente pe piață cu un conținut redus (mai puțin de 20% este o proporție bună) și o compoziție echilibrată care va garanta bunăstarea animalului tău de companie.

Dacă banii nu reprezintă o problemă pentru tine și dorești să-i oferi câinelui o dietă mai adaptată instinctelor sale, atunci poți alege o hrană fără cereale care conține carbohidrați din surse alternative. De asemenea, poți opta pentru hrană fabricată din ingrediente 100% naturale.

O alegere bună în acest sens o reprezintă hrana naturală super-premium pentru câini de la https://lenda.ro, care nu conține grâu, soia, lapte sau carne roșie, printre altele. Acest tip de hrană este fabricat în Spania, din ingrediente atent selecționate de la fermele din Galicia. Este foarte apetisantă și îndeajuns de nutritivă pentru a-i asigura necesarul de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive de care corpul său are nevoie. Alegerea însă va depinde de tine și de ceea ce consideri esențial pentru dieta sa. Spor la cumpărături!