Bidonul cu apa, sticla de bere si doza de suc. O „intrecere” cu un castigator deja anuntat

bidon apa
Spread the love

bidon apa

Atunci cand vine vorba despre potolirea setei, mai ales pe perioada sezonului cald, oamenii au, in general, trei optiuni foarte la indemana: bidonul cu apa, sticla de bere si doza de suc. Am ales, pentru fiecare dintre cele trei bauturi enumerate, ambalajul si modalitatea de consum ideale: apa la bidon este net superioara calitativ celei de la robinet si mai ieftina decat cea la PET, berea isi pastreaza cel mai bine aroma in sticle, mai ales cele inchise la culoare, in timp ce sucul are un gust mult mai intens la doza decat la PET-uri de 0,5 sau 2 litri.

Desi, la prima vedere, pare o adevarata „competitie” intre cele trei variante, in realitate lucrurile stau mult mai simplu si previzibil. Citind articolul in continuare, vei afla ce sa bei de acum incolo pe perioada verii, atunci cand ti-e sete si, cel mai important, nu vrei sa te autosabotezi, prin hranirea organismului cu un lichid care nu este benefic bunastarii acestuia si proceselor naturale care se desfasoara in corp.

1. Bidonul cu apa. „Apa este singurul lichid care aduce sanatate! Restul, spre exemplu sucurile sau berea, aduc un plus de gust, o satisfactie, o bucurie de moment, insa nu sanatate”, spune Nathaniel Geana, proprietarul H2On, companie din Romania care livreaza apa la domiciliu si la birou, in toata tara, in aceeasi zi.

Apa pe care o comercializeaza H2On este 100% microbiologic pura si netratata, fiind distinsa la nivel international, pentru trei ani consecutivi (2019, 2020, 2021), cu prestigiosul premiu Superior Taste Award, acordat de International Taste Institute din Bruxelles (Belgia). Un bidon cu apa de 19 litri de la acest furnizor costa 23 de lei, ceea ce inseamna un pret de numai 1,21 lei per litru.

„Toate reclamele de la televizor ne spun ca ar trebui sa consumam minimum doi litri de apa pe zi, insa nimeni nu ofera si un maxim. Recomandarea mea ar fi de 4 litri pe zi, macar 4 litri, in zilele caniculare”, mai spune Nathaniel Geana.

2. Sticla de bere. Berea este o bautura naturala, realizata de cele mai multe ori din numai patru ingrediente (apa, malt, hamei, drojdie de bere), insa doua aspecte contribuie la „depunctarea” acestei alegeri, in fata bidonului cu apa. Mai precis, vorbim despre aciditate, care poate da nastere unor probleme neplacute, insa mai ales despre alcool, care, in cantitati ridicate, determina anumite incapacitati sau actiuni reprobabile.

3. Doza de suc. Desi poate parea cea mai apetisanta bautura dintre cele enumerate, atat la propriu, cat si la figurat, doza de suc este cea mai nociva pentru organism, pe termen lung, in cazul in care un astfel de produs este consumat cu regularitate. Combinatia dintre aciditate, chimicale, coloranti si alte ingrediente artificiale va avea efecte semnificative asupra dintilor, ficatului si altor organe, in ciuda sentimentului extrem de placut experimentat in momentul in care savuram produsul.

In concluzie, bidonul cu apa este castigatorul clar, iar hidratarea corespunzatoare, conform indicatiilor de mai sus, este cel mai simplu si placut lucru benefic pe care il putem face pentru corpul nostru, ajutandu-l sa isi desfasoare procesele la parametri optimi.