Care sunt diferentele dintre oja semipermanenta si cea clasica?

oja semipermanenta
Spread the love
oja semipermanenta
oja semipermanenta

Oja clasica a incantat generatii la rand si a slujit credincioasa in serviciul femeilor din intreaga lume. Desi nu era inzestrata cu foarte multe calitati, a reusit sa ocupe un loc fruntas printre produsele cosmetice, pana cand „coroana” i-a fost furata de oja semipermanenta.

 

Lansarea acesteia a zguduit din temelii „imperiul” creat de oja clasica pana atunci. Dotata cu o formula inovatoare, ce ii permite sa reziste pe unghii pana la 15 zile fara probleme, a cucerit rapid amatoarele de frumos si modern. Iata cateva diferente importante dintre cele doua produse!

 

Diferente in tehnica aplicarii

 

Oja clasica se aplica destul de simplu, dupa pregatirea suprafetei unghiilor si realizarea formelor dorite, peste o baza sau direct pe unghie. Uscarea este naturala si nu necesita alte instrumente in acest sens.

 

Oja semi, in schimb, disponibila si pe melkior.ro, se aplica obligatoriu peste o baza cu rol protector, in doua straturi succesive, fiecare strat avand nevoie de uscare sub lampa UV sau LED. Mana nu trebuie scoasa din lampa, decat dupa 1 sau 2 minute de stat continuu, in caz contrar culoarea se va increti.

 

Pentru un extra luciu si rezistenta, in cazul ojei semipermanente se mai aplica un Top Coat, iar indepartarea stratului lipicios al ojei se face cu o solutie finish. De asemenea, in etapa pregatitoare, majoritatea ojelor semipermanente nu mai necesita pilirea unghiilor.

 

Kiturile de manichiura

 

Trusa pentru manichiura cu oja semipermanenta este mult mai bogata, dupa cum ai remarcat probabil. Pe langa instrumentele clasice pentru cuticule, pilire si taiere, care se folosesc si la oja simpla, mai sunt adaugate diverse baze cu roluri variate in ingrijirea unghiilor, degresantul, lampa UV, un top coat, o solutie de finish si un dizolvant special, intalnit si sub denumirea de remover.

 

Rezistenta

 

La acest capitol, oja clasica nu are nicio sansa sa isi bata adversara. Cu o rezistenta de 15 zile, oja magica semi a infrant indubitabil varianta clasica, care rezista maximum 3 sau 4 zile. Daca dupa manichiura cu oja simpla trebuia sa fii foarte atenta la activitatile desfasurate in zilele urmatoare, apa fiind inamicul numarul unu al acestui produs, oja semipermanenta iti permite sa faci cam tot ce vrei, fara nicio grija.

 

Intensitatea pigmentilor

 

Puterea de acoperire si intensitatea pigmentilor in cazul ojei regina sunt imbatabile. Datorita acestui fapt, stratul de oja aplicat trebuie sa fie foarte fin. Calitatea produselor si compozitia inovativa fac ca acest tip de manichiura sa fie foarte solicitat in prezent in saloanele de infrumusetare.

 

Stralucirea

 

Oja semipermanenta este foarte lucioasa, extrem de pigmentata, deosebit de rezistenta si se poate aplica atat pe unghiile naturale, cat si pe cele false. Oja clasica nu poate face fata deocamdata acestor caracteristici exceptionale.

 

Textura

 

Formula noua, cu textura densa, permite ojelor semipermanente sa fie usor de modelat si aplicat, tehnicianul avand posibilitatea sa creeze diverse modele si combinatii coloristice. Acestea se pot realiza si cu ojele clasice, dar nu cu aceleasi rezultate.

 

Modul de indepartare de pe unghii

 

Aici, oja simpla are avantajul de a se curata mai rapid de pe unghii cu ajutorul unui dizolvant, in general acetona. In cazul manichiurii semipermanente insa, este nevoie de un remover specializat, cu o putere de curatare mai profunda. Pentru incepatori, se recomanda ca indepartarea ojei sa se faca la un salon specializat.

 

Oja semipermanenta a cucerit rapid piata produselor de cosmetizare a unghiilor. Manichiura de acest gen este foarte indragita si practica datorita durabilitatii pe care o ofera. Aspectul este demential si face senzatie cu orice ocazie.