Compact, cusetat sau compartimentat? Ce vestiar metalic sa alegi in functie de utilizarea sa?

vestiar metalic
Spread the love
vestiar metalic
vestiar metalic

In orice institutie, organizatie, spatiu industrial, sala de sport sau scoala trebuie sa se gaseasca vestiare metalice. Un vestiar metalic de la Viamond, magazin de birotica si papetarie online cu cea mai diversificata oferta din Romania, are cateva avantaje de necontestat, aducand un plus de siguranta si de confort in spatiul in care este instalat:

 • Poate fi incuiat, pentru a proteja bunurile din interior;

 • Este stabil;

 • Este sigur impotriva umezelii si a incendiilor;

 • Suporta greutati mari;

 • Poate fi compartimentat in mai multe moduri;

 • Are o durata de viata mare, mai ales daca este realizat din tabla de otel de buna calitate si este vopsit in camp electrostatic.

Nu toate vestiarele fabricate din metal sunt la fel. In magazinele de profil poti gasi mai multe variante de vestiar: compact, cusetat sau compartimentat.

  1. Care este cea mai buna optiune pentru tine?

Atunci cand achizitionezi un vestiar metalic, trebuie sa tii cont de spatiul disponibil si de destinatie.

Un vestiar compact este o solutie simpla, cu una, doua sau trei usi, potrivita in companiile mici, cu maximum 3 oameni in echipa. Un vestiar metalic cusetat este o solutie potrivita in scoli, deoarece poate avea mai mult de 8 usi, deservind un numar mare de elevi.

Un vestiar compartimentat este foarte potrivit pentru salile de fitness, acolo unde fiecare usa trebuie sa dezvaluie cel putin doua compartimente: unul pentru hainele murdare, iar celalalt pentru hainele curate. In principiu, inainte de a lua o decizie, trebuie sa masori spatiul pe care il ai la dispozitie si sa analizezi obiectele sau produsele ce vor fi depozitate in vestiar. In functie de aceste doua aspecte, vei putea alege dimensiunea dulapului, modul in care este compartimentat sau rezistenta rafturilor.

  1. Ce alte criterii trebuie sa ai in vedere la achizitia unui vestiar metalic?

Pentru a te bucura de eficienta maxima, este bine sa tii cont si de urmatoarele criterii:

 • Sistemul de securizare cu care este echipat vestiarul. Faptul ca ofera o securizare foarte buna a lucrurilor depozitate este unul dintre cele mai mari avantaje ale unui vestiar metalic. Sistemele de securizare care pot fi montate pe el sunt foarte variate: un simplu butuc cilindric cu cheie, deschidere pe baza de cod, deschidere pe baza de card etc.

 • Dotarile suplimentare. Fantele de aerisire, acoperisul inclinat pentru scurgerea apei (in cazul unui vestiar folosit in exterior), suportul pentrru umbrela, bara pentru haine sau picioarele care lasa spatiu pentru curatarea spatiului de sub vestiar, toate pot contribui la eficienta unui astfel de produs.

 • Design. Optiunile de design ale unui vestiar metalic nu sunt foarte numeroase. Cu toate astea, poti alege culoarea produsului si mici detalii, cum ar fi manerele. Un vestiar trebuie sa fie atat practic, cat si placut din punct de vedere vizual;

 • Grosimea foii de tabla. De cele mai multe ori, vestiarele sunt construite din tabla de otel profilata cu grosimea de 0.6 mm, ceea ce este suficient pentru rezistenta si siguranta. Totusi, daca iti doresti un produs mult mai rezistent, poti cauta o foaie de tabla mai groasa.