Cum este privit din interior un program de team building

Spread the love

Exista numeroase informatii pe internet referitoare la ce ar trebui sa contina un team building, care ii sunt implicatiile, avantajele – toate aceste materiale pot sa ofere o imagine de ansamblu, pentru publicul larg. Insa ca si in multe activitati sau programe relativ recent introduse in tara noastra, si acestea  se includ in tipul acelora care trebuie efectiv practicate pentru a fi intelese pe deplin. De exemplu, zecile de locatii, imaginile prezentate in pliante sau pe site-uri, nu au o asemenea relevanta pana cand nu sunt efectiv testate – pana cand anumite activitati sunt intreprinse acolo. Intelese ca intreg, toate aceste elemente constituente ale unui program de team building asigura o imagine corecta. Vezi aici ce presupune configurarea unui astfel de program in tara noastra, prin oferta Vertical Adventure Timisoara.

Cum ar fi deci prezentata o astfel de experienta din perspectiva unui participant, a unui angajat sau a unui membru obisnuit a unei astfel de echipe? Aceasta e o intrebare deosebit de buna, a carei implicatii se reflecta asupra intregului grup. Caci pana la urma nu teoria conteaza in acest context, ci practica, experienta si lucrurile cu care ramanem, atat la nivel individual cat si ca si grup. Care sunt cateva din conceptele esentiale puse in practica, in cele cateva zile ale unui astfel de program de team building outdoor (caci despre acestea vom vorbi astazi):

– munca in echipa – realizata prin diverse sarcini, prin gruparea pe diferite criterii sau pur si simplu in mod aleatoriu;

– depasirea limitelor sau a limitarilor proprii – lucru ce se realizeaza prin exercitii si activitati specifice, mai mult sau mai putin extreme; se pot folosi si jocuri sau actiuni pe roluri, pentru ca participantii sa poata constientiza necesitatea de a-si depasi anumite frici. Mai mult, vor testa aceste decizii, in situatii diverse;

– o mai buna interactiune intre membrii echipei, prin variate task-uri ce pun in centru nevoie de comunicare, de ajutorare; rolurile primite vor trece deseori peste impartirea sau pozitiile din firma.

– descoperirea importantei viziunii corecte si a directiei clar enuntate.

Iesirea din zona de confort este unul din punctele prin care lucrurile de mai sus se pot realiza si vor aduce rezultate cat mai bune. Pana la urma, implicarea fiecarui participant conteaza – chiar daca unele activitati nu sunt obligatorii, toti vor intelege la sfarsit, in ultima zi sau in cea din urma sesiune a programului de team building cat de mult i-a ajutat, individual, dar si ca echipa un astfel de timp. Fiecare parte a scenariului, fiecare joc, activitate sau exercitiu, oricat de ciudat sau neinteles ar parea la inceput, isi va dovedi importanta la final. Pentru conturarea unui astfel de program de outdoor team building (stabilirea locatiei, elaborarea unui plan, conturarea unui scenariu si asa mai departe), consultati oferta actuala a Vertical Adventure Timisoara – detalii aici.