Cum se foloseste un placaj fag sau mesteacan?

Cum se foloseste un placaj fag sau mesteacan?

Fagul este un material extrem de dur si rezistent. Adesea folosit în dulgherie sau în tâmplarie, fagul este companionul ustensilelor de bucatarie sau al scaunelor. Fagul este lemnul de interior prin excelenta. Fara aschii, de o nuanta omogena, fagul înlocuieste cel mai adesea lemnul exotic cu eleganta. Opteaza si tu pentru acest placaj abordabil si rezistent la insecte si ciuperci, placaj regasit si online într-o multime de variante de dimensiuni si grosimi în oferta unui depozit de materiale constructii.

Un placaj fag poseda o nuanta delicat de roz care confera o latura delicata si discreta interioarelor tale. Acest lemn decorativ este extrem de abordabil si poate înlocui în egala masura lemnul exotic de culoare deschisa. Aceste proprietati anti insecte pe care le detine si rezistenta sa, fac din fag un lemn folosit curent pentru realizarea scarilor de interior. Însa principalul sau atu ramâne aspectul sau estetic.

Cum se foloseste un placaj fag?

Un placaj de fag poate fi folosit în numeroase domenii precum: tâmplarie interioara, parchet, piese de mobilier. Duritatea placajului din fag obliga la folosirea unor unelte de decupaj puternice si solide. Însa, taieturile realizate vor fi precise si nete. Acest tip de lemn propune o tinuta corecta.

În plus, placaj fag reprezinta un material ideal pentru proiectele de tip DIY. Asta deoarece reprezinta un produs care este derivat din lemn, un produs care este realizat din trei sau mai multe straturi de foi suprapuse. Grosimile unui placaj stratificat din fag pot fi cuprinse intre 4 si 40 mm.

Care sunt avantajele oferite de un placaj fag?

are un pret deosebit de accesibil;

– este un material mult mai usor decât PAL-ul spre exemplu;

-este deosebit de usor de prelucrat;

– vine cu un aspect placut, de culoarea rozalie;

– suporta bine introducerea unor suruburi sau cuie;

Structura si culoarea furnirului de fag poate fi diferite, de aceea acest tip de placaj este clasificat în clase de calitate diferite (A, B, C, D). A este bineînteles o clasa superioara. Si placajele fag de calitatea B sunt bune si recomandate de catre specialisti. În magazinele de specialitate le vei gasi sub denumirea de placaj fag bb sau placaj fag bb/b.

Drept urmare, daca îti doresti sa creezi un mobilier de cea mai buna calitate, utilizând un material usor si accesibil ca pret totodata, achizitioneaza un placaj lemn fag sau mestecan. Fie ca este vorba despre o utilizare în scop decorativ, fie de una pentru realizarea unui mobilier, placile de placaj fag sau placile de placaj mesteacan sunt extrem de usor de prelucrat si confera un aspect cald.

Comentariile sunt închise.