Ebel – ceasuri inspirate din arhitectura

In anul 1911 talentatul cuplu Eugene Blum si Alice Levy au dat nastere companiei Ebel in unul dintre cele mai notabile orase din Elvetia, La Chaux de Fonds. Numele companiei provine de la numele acestora: Eugene Blum Et Levy, devenint Ebel. Concepute la cele mai inalte standarde, ceasurile de mana Ebel pastreaza acelasi nivel de armonie si maietrie de calitate, gasite in cele mai frumoase cladiri din lume.

 

Pierre-Alain Blum, fiul lui Eugene, atunci cand s-a alaturat companiei era reticent in a ocupa o functie de conducere in afacere, dar a devenit inventatorul noii identitati a marcii si anume cea a “Arhitectilor timpului”. In momentul in care a fost lansata colectia Ebel Sport Classic, imaginea sportiva a fost consolidata de asociatiile din cadrul sponsorizarii tenisului si golfului, Pierre-Alain a actualizat marca si a castigat o piata noua de clienti tineri, constienti de stil. Cu accentul pus mereu pe design si calitate, brandul Edel revendica din nou patrimoniul in calitate de producator de ceasuri apreciate. In vremea infiintarii companiei, accentul era pus pe piata masculina, si prea putine ceasuri pentru femei erau disponibile. Dar Eugene si Alice au stabilit un echilibru intre valorile masculine si cele feminine in ceasornicarie. Eugene era cel care se ocupa de partea tehnica, cu accent pe precizie, iar Alice era cea care se ocupa de partea frumoasa, de design, asigurandu-se ca ceasurile de mana Ebel produse de ei aduceau satisfactie din punct de vedere vizual. Astfel ca ceasurile Ebel sunt cunoscute pentru inovatia tehnologica, pentru stilul senzual si liniile curbate.

 

Atunci cand succesul colectiilor cum ar fi Beluga, Sport Wave, E-type si 1911 trebuiau sa asigure viitorul brandului, profiturile au crescut, iar departamentul de finante ale companiei a investit in surse de valoare fara legatura cu ceasurile. Astfel ca compania trebuia vanduta, fiind achizitionata de InvestCorp in 1994 si revanduta ulterior in 1999 catre LVHM. Nici una din aceste doua companii nu au reusit sa reaprinda scanteia artistica care ii lipsea departamentului de design Ebel.

 

Succesul a aparut din nou cand un admirator al marcii, Ephraim Grinberg, seful grupului Modavo a preluat compania. El stia potentialul Ebel si a fost cel care a condus departaentul de design. S-a concentrat in primul rand pe ceea ce facuse marca unica in trecut si anume liniile clasice ale colectiilor de ceasuri pentru femei Ebel si colectia sofisticata sport pentru barbati.

 

Astazi, ceasurile Ebel sunt disponibile in multe variante. Cele mai cautate de iubitorii de orologerie sunt piesele de epoca, unele dintre ele vanzandu-se pe sume mari de bani, ca antichitati. Cu toate acestea, unele modele sunt fabricate din nou in stilurile vintage, cum ar fi Cronograful 1911 si Lady 1911. Alte modele populare sub marca Ebel sunt E Type, Discovery, Sportwave, Classic Wave si Beluga.

Compania Ebel cumparata in 2004 de Modavo Grroup, continua sa produca ceasuri cu eticheta Ebel. De asemenea grupul produce ceasuri de diferite marci cum ar fi Hugo Boss Watches, Tommy Hilfiger Watches, Lacoste, Juicy Couture Timepieces si Esq Swiss.

Contemporane, uimitor de elegante, ceasurile Ebel sunt o mostenire care prinde valoare odata cu trecerea timpului.

Colectiile le puteti descoperi si pe magazinul online www.orologi.ro.

Comentariile sunt închise.