Principalele calitati ale unei drujbe – cum alegi un produs de buna calitate?

drujbe
Spread the love

Cumpararea unei drujbe nu trebuie facuta la intamplare. Pentru a fi sigur ca vei alege produsul care ti se potriveste, este necesar sa tii cont de mai multi parametri, incepand cu sarcinile pentru care urmeaza sa il folosesti cel mai frecvent si continuand cu numele producatorului sau caracteristicile fiecarui model in parte.

Cele mai importante criterii la cumpararea unei drujbe

Pentru ca a te asigura ca vei avea parte de cea mai buna calitate si de un produs adecvat nevoilor tale, trebuie sa tii cont de mai multe elemente. Iata care sunt cele mai importante dintre ele:

puterea motorului, in functie de tipul materialelor pe care urmeaza sa le tai. Ea este masurata, in functie de tipul echipamentului, in cai putere sau in kilowati. O valoare medie sau chiar mai mica este suficienta pentru a taia lemne de foc, arbusti sau pentru a realiza toaletarea copacilor. In schimb, e necesar sa optezi pentru o putere superioara daca vei dori sa tai lemn de esenta tare ori materiale de constructie;

gasirea echilibrului optim intre putere si greutate. Intr-adevar, unul dintre marile avantaje ale folosirii unei drujbe din oferta generalmotor.ro consta in faptul ca se dovedeste usor de transportat si de manevrat, in comparatie cu alte elemente. Pe de alta parte, o forta mai mare necesita un motor mai puternic, care de regula este si mai voluminos. O greutate mai mica, insa, iti permite sa lucrezi mai mult timp fara a obosi. Pentru a nu neglija niciunul dintre acesti factori, poti sa ceri ajutorul unui specialist sau al unor utilizatori care au folosit mai multe tipuri de echipamente;

sunt recomandate manere ergonomice, care permit o tinere ferma si sigura, evitand alunecarea in timpul utilizarii si reducand efortul;

dotarea cu amortizoare de vibratii contribuie, la randul sau, la un control superior si la prevenirea oboselii;

frana de lant si protectia speciala impotriva reculului sunt dotari necesare pentru un plus de siguranta a utilizatorului;

este recomandata alegerea unui producator recunoscut pe plan intern si international pentru calitatea oferita.

Ce sarcini poti realiza cu ajutorul unei drujbe performante?

Versatilitatea deosebita a echipamentului permite folosirea in imprejurari foarte variate. Cei mai multi utilizatori il cumpara pentru taierea materialului lemnos necesar incalzirii pe timp de iarna, precum si a celui necesar in lucrarile de constructii sau pentru realizarea unor piese de mobilier.

In domeniul constructiilor, nu este taiat doar lemnul, ci si alte materiale mai dure, precum caramizi sau placi de zidarie ce trebuie aduse la dimensiunile necesare fiecarei lucrari in parte. Acesta este tipul de sarcina pentru care e recomandata alegerea unui motor puternic.

Cu o drujba se pot realiza si diferite lucrari agricole si silvice, precum toaletarea copacilor sau indepartarea vegetatiei de pe terenuri greu accesibile cu alte utilaje.

De asemenea, sunt indepartate cu succes ramurile cazute in timpul vijeliilor, care blocheaza traficul rutier ori diferite cai de acces. In situatii de urgenta, se poate realiza taierea rapida a unor obiecte care impiedica accesul salvatorilor la persoanele ce au nevoie rapida de ajutor.

Toate aceste sarcini vor putea fi indeplinite cu promptitudine si fara efort, daca acorzi atentia necesara cumpararii unei drujbe de buna calitate.