3 semne subtile ca un cuptor de pizza nu mai functioneaza la capacitate maxima!

cuptor pizza
Spread the love

Deschiderea unei pizzerii reprezinta una dintre cele mai sigure investitii, deoarece aproape toata lumea, indiferent de varsta sau de mediul din care provine, apreciaza acest preparat italienesc.

Daca va dotati unitatea de alimentatie publica cu un cuptor de pizza performant de la Fresco.ro, spre exemplu, veti reusi sa le oferiti clientilor unul dintre cele mai gustoase – si, tocmai de aceea, si cele mai iubite – feluri de mancare din lume.

Criterii esentiale la achizitionarea unui cuptor de pizza

Clasificarea acestor echipamente HoReCa se realizeaza in primul rand in functie de combustibilul folosit: lemn, gaz sau curent electric. Multi clienti sunt de parere ca, atunci cand vine vorba despre gust, cel mai bun rezultat este obtinut daca se foloseste un cuptor pizza pe baza de lemne. Trebuie tinut insa cont ca acesta are nevoie de mai mult timp pentru incalzire, precum si de faptul ca este necesara amenajarea unui spatiu special pentru combustibilul solid.

In schimb, daca principalul criteriu de care doriti sa tineti cont este viteza de preparare, trebuie stiut ca servirea va fi mai prompta in situatia in care investiti intr-un produs cu alimentare electrica sau pe gaz. Mai ales daca nu deschideti o pizzerie propriu-zisa, ci serviti pizza printre alte preparate, acestea sunt variantele recomandate.

Un alt criteriu fundamental este reprezentat de tipul de constructie: cu banda, cu o camera sau doua camere de coacere. Aceste caracteristici, precum si dimensiunile cuptorului, sunt determinate de fluxul de clienti si necesitatea de productie a fiecarei unitati alimentare in parte.

Functionarea unui cuptor pizza: semne ca exista probleme si modalitati de rezolvare

Un produs de calitate functioneaza impecabil perioade indelungate de timp, chiar daca este folosit zilnic. Totusi, este necesar sa recunoasteti semnele subtile care apar in momentul in care echipamentul nu mai functioneaza la capacitate maxima. Cel mai frecvent intalnite sunt urmatoarele:

cuptorul se incalzeste mai greu decat de obicei. Mai ales echipamentele care functioneaza pe gaze sau pe curent electric se remarca, in mod normal, tocmai printr-o incalzire rapida. Daca au nevoie de mai mult timp, inseamna ca ceva nu este in regula;

creste consumul de combustibil, indiferent daca este vorba despre lemne, gaz sau energie electrica. Daca un cuptor de pizza genereaza un consum mai mare decat in mod normal, este necesar sa ii faceti o revizie cat mai curand;

blatul nu se coace uniform sau are nevoie de mai mult timp decat in mod normal pentru a ajunge la calitatea dorita. Acesta este un semn ca echipamentul nu mai genereaza temperaturile la care l-ati setat, astfel ca, si intr-o astfel de situatie, este nevoie de interventia unui specialist.

Cand apar aceste trei semne, este recomandat sa apelati la firma de la care ati achizitionat echipamentul, mai ales daca acesta se afla in perioada de garantie. Compania Fresco Expert ofera, pentru fiecare cuptor de pizza in parte, trei tipuri de garantie.

Garantia Base Care este inclusa in pret si acopera atat montajul, cat si o perioada de 12 luni pentru piesele de schimb si manopera. Contra cost, sunt disponibile alte doua tipuri de garantie. Performance Care contine toate avantajele oferite de Base Care, plus training pentru utilizare si o revizie anuala in ultimele doua luni din perioada de garantie si service level agreement pentru 72 de ore. Premium Care ofera, in plus fata de Performance Care, extinderea perioadei la 24 de luni pentru piesele de schimb si manopera si service level agreement suplimentar de 48 de ore.

Astfel, indiferent ce cuptor pizza alegeti si ce semne indica aparitia unor probleme, profesionistii vor interveni imediat si echipamentul va functiona, din nou, impecabil!