3 sfaturi simple pentru economisirea energiei electrice la iluminatul exterior

Cum poți ilumina zona exterioară fără să consumi curent?
Spread the love

Pe măsură ce lumea progresează, mulți oameni caută modalități de a economisi bani și de a conserva energia. O modalitate de a face amândouă este să folosiți mai puțină energie electrică atunci când iluminați exteriorul.

Acest lucru se poate face în câteva moduri diferite. O altă modalitate este de a folosi lumini solare în locul luminilor electrice tradiționale. Luminile solare sunt alimentate de soare, astfel încât nu folosesc electricitate suplimentară. Cea din urmă modalitate de a economisi energie electrică este utilizarea luminilor LED. Puteți citi un articol asemănator despre “Cum poți ilumina zona exterioară fără să consumi curent?” care dezbate o problemă asemănătoare.

De ce este importantă economisirea energiei electrice

Economisirea energiei electrice este importantă din mai multe motive. În primul rând, vă poate economisi bani la factura de energie. În al doilea rând, poate ajuta la protejarea mediului prin reducerea amprentei de carbon. În al treilea rând, poate prelungi durata de viață a becurilor și a altor corpuri de iluminat. Iată trei sfaturi simple pentru economisirea energiei electrice în iluminatul exterior:

Folosiți lumini solare

  1. Puteți economisi energie electrică și bani folosind lumini solare pentru iluminatul exterior.
  2. Luminile solare sunt ușor de instalat și nu necesită întreținere, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să economisească energie.
  3. Luminile solare sunt o modalitate ecologică de a vă lumina curtea sau grădina și pot adăuga, de asemenea, o notă de stil casei dvs.

Tipuri de lămpi solare

Există trei tipuri principale de lămpi solare: celule fotovoltaice (PV), care transformă lumina solară în electricitate și alimentează luminile; colectoare solare termice, care folosesc lumina solară pentru a încălzi apa sau alt fluid, oferind căldură mediului; și dispozitive solare pasive, care se bazează pe materiale care absorb și stochează lumina solară pentru a lumina o zonă.

Celulele fotovoltaice sunt cel mai comun tip de lampă solară și pot fi găsite într-o varietate de produse de iluminat exterior. Colectoarele solare termice sunt utilizate cel mai frecvent în aplicații comerciale, cum ar fi clădirile de birouri sau centrele comerciale. Dispozitivele solare pasive sunt adesea folosite în medii rezidențiale, deoarece sunt mai puțin costisitoare decât celulele fotovoltaice sau colectoarele solare termice.

Folosiți lumini LED

Când vine vorba de economisirea energiei electrice, există câteva modalități mai ușoare decât trecerea la lumini LED. LED-urile sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât becurile incandescente tradiționale și durează mult mai mult. Iată câteva sfaturi pentru a trece la iluminatul exterior cu LED:

  1. Începeți cu lumina de verandă. Acesta este un schimb ușor care va face o mare diferență în utilizarea energiei.
  2. Folosiți lămpi LED alimentate cu energie solară pentru alei și zone de grădină. Aceste lumini se vor încărca în timpul zilei și vor oferi iluminare pe timp de noapte, fără a adăuga la factura de energie.
  3. Adăugați lumini cu senzor de mișcare la luminile de securitate și în alte zone cu trafic intens. Aceste lumini se aprind doar când cineva este prezent, așa că nu irosești electricitate atunci când nu este nimeni în preajmă.

Tipuri de lămpi LED

Lămpile cu LED-uri vin într-o varietate de forme și dimensiuni, fiecare având propriul său set unic de caracteristici. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de lămpi LED:

Proiectoare: Proiectoarele sunt o opțiune excelentă pentru iluminarea unor zone mari, cum ar fi curți sau parcări. Ele sunt de obicei foarte luminoase și pot fi direcționate pentru a străluci acolo unde aveți cea mai mare nevoie de ele.

Spoturi: Acestea sunt ideale pentru evidențierea unor obiecte sau zone specifice. Ele pot fi folosite pentru a accentua caracteristicile arhitecturale, statuile de grădină sau alte puncte focale.

Folosiți senzori de mișcare

  1. Puteți economisi energie electrică și bani folosind senzori de mișcare pentru iluminatul exterior.
  2. Senzorii de mișcare sunt o modalitate excelentă de a economisi energie și bani la factura de electricitate.
  3. Prin instalarea senzorilor de mișcare, puteți stinge automat luminile când nu este nimeni în preajmă și puteți aprinde când cineva se apropie.

În concluzie, iluminarea spațiului exterior nu trebuie să fie un efort costisitor. Urmând aceste sfaturi simple, puteți economisi energie electrică și bani. Cu puțină planificare, puteți crea un spațiu frumos și primitor de care să se bucure familia și prietenii.