Fast and Fixed, implantul dentar ale carui beneficii se regasesc in denumirea sa!

Spread the love

Atunci cand te confrunti cu pierderea dintilor, chiar nu mai este cazul sa apelezi la solutii invechite, care erau folosite in urma cu cateva decenii doar pentru ca pe acea vreme nu existau tratamente mai bune. Intre timp, au aparut implanturile dentare de diferite tipuri, astfel incat tot ce trebuie sa faci este sa il identifici, la sfaturile unui medic de specialitate, pe cel potrivit pentru problema cu care te confrunti.

Tipuri de implant dentar

Exista mai multe variante de tratament, disponibile si la clinica stomatologica Dental Premier, fiecare cu caracteristicile sale, potrivit pentru anumite categorii de pacienti: implanturi plasate direct in os, implanturi subperiostale, Fast and Fixed sau mini-implanturi.
Cel mai frecvent se apeleaza la cele plasate direct in os, care au forma unui surub mic, ce ia locul radacinii dintelui. O forma deosebita a acestora este reprezentata de cele zigomatice, foarte lungi, care se insereaza in maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful lor se ancoreaza in osul pometelui, numit si os zigomatic.
In schimb, un implant subperiostal este plasat sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Aceasta solutie le este recomandata pacientilor care nu au suficient os natural sanatos si nici nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa pentru reconstructie. Implantul subperiostal reprezinta cea mai bun alternativa la implanturile zigomatice. In fine, dintii intr-o zi, prin tehnologia Fast and Fixed, reprezinta o alta posibilitate de tratament, extrem de eficienta.

Cui ii sunt recomandate implanturile Fast and Fixed si ce beneficii aduc?

Solutia le este recomandata tuturor celor care si-au pierdut dintii in totalitate sau care mai au doar cativa dinti, cu indicatie de extragere. Acesti pacienti au sansa de a primi lucrarea intr-o singura zi, imediat dupa interventia de inserare a implanturilor. Astfel, este eliminata perioada de asteptare specifica unor operatii mai complexe, precum sinus lifting, aditie de os sau repozitionare de nerv.
Tehnologia Fast and Fixed presupune un numar redus de implanturi, fata de alte tipuri de tratament, pentru care este nevoie de 8 pana la 10 pentru o singura arcada. In schimb, in acest caz sunt suficiente 4 pana la 6 implanturi dentare pentru o arcada.
La cel mult 24 de ore dupa operatie, se monteaza proteza dentara fixa provizorie. Datorita acesteia, pacientul beneficiaza de aproape toate avantajele dintilor obisnuiti, de la cele estetice pana la cele de natura functionala. Aceasta proteza este purtata timp de 3 pana la 6 luni, cat timp se petrece procesul de osteointegrare, adica organismul accepta implanturile speciale recent inserate si fuzioneaza cu ele.
Dupa trecerea acestui interval de timp, sunt montati dintii ficsi definitivi, care pot sa reziste chiar si mai multe decenii. Astfel, sistemul Fast and Fixed reprezinta o solutie pe termen foarte indelungat, iar pacientul nu va mai trebui sa mearga din nou la dentist, pentru tot felul de alte proceduri. Dimpotriva, daca va acorda atentia potrivita propriei igiene dentare, nu se va mai confrunta vreodata cu probleme.
Daca, indiferent de motiv sau de imprejurari, ti-ai pierdut dintii, Fast and Fixed reprezinta solutia ideala. Ea a fost folosita cu succes atat de tineri de 20 de ani, cat si de persoane cu varsta de peste 90 de ani, iar rezultatul a fost de fiecare data acelasi: dintii ficsi montati rapid prin aceasta procedura vor arata si vor functiona ca dintii naturali, timp de decenii!