Ce pot descoperii liceenii intr-un manual de geografie clasa 12

Spread the love

Geografia este știința care își propune să explice caracteristicile și amplasarea populației, faptelor, evenimentelor și rolul lor în evoluția suprafeței terestre. Geografia se ocupă cu interacțiunile între societate și mediul înconjurător în contextul specificului poziției și localizării. Ca „legătură dintre om și științele fizice”, aceasta este divizată în două mari ramuri, cea umană și cea fizică.

Termenul „geografie” provine din grecescul „geographia” ce înseamnă „a descrie pământul”. O traducere literară ar fi „să descrii sau să scrii despre Pământ”. Geografia clasei a 12 a se ocupă cu studierea problemelor fundamentale, pe de o parte ale Uniunii Europene și pe de altă parte ale României pentru o mai bună întelegere a acestora și a încercării de a soluționa aceste impedimente în calea evoluției „bătrânului continent”.

Oferta de carte publicată pe plan local este una diversă,  astfel că achiziționarea cu atenție a unui manual de geografie clasa 12 este esențială pentru acumularea mai ușoară a informațiilor cu ajutorul hărților și a diagramelor, ce se întâlnesc în cărțile editurii Corint, Humanitas, All sau CD Press. Învățarea acestei științe este primordială, geografia clasa 12 fiind un punct de temelie pentru viitorul student care încearcă să descopere toate complexitățile nu doar naturale, dar și cele artificiale ale Terrei.

Cunoașterea științifică este un tip de cunoaștere umană, mediată de nivelul tehnic atins de o societate și în acord cu cerințele rezultate din dezvoltarea ei socio-economică. Cu toate că geografia s-a desprins din filozofia naturii, în secolul II î.Hr., ca hartă și geografie matematică, ea este astăzi principala știință menită să ajute la perceperea structurării și a funcționării spațiului terestru. Geografia clasei a 12 a duce tocmai la aprofundarea acestor aspecte, manualul de geografie pentru clasa a 12 a putând fi obținut și în limba maghiară.

Întrebarea de ce ar trebui să studiem geografia este o întrebare valabilă. Mulți din întreaga lume nu înțeleg beneficiile tangibile ale învățării acestei științe. Mulți ar putea crede că cei care studiază geografia nu au opțiuni de carieră în domeniu, deoarece majoritatea oamenilor nu cunosc pe nimeni care are titlul de „geograf”. Cu toate acestea, aceasta este o disciplină diversă care poate duce la o multitudine de oportunități, de la sisteme de amplasare a afacerilor  la managementul de urgență.

Studierea geografiei poate oferi unui individ o înțelegere holistică a planetei noastre și a sistemelor sale. Cei care studiază geografia sunt mai bine pregătiți pentru a înțelege subiecte care au impact asupra planetei noastre, precum schimbările climatice , încălzirea globală , deșertificarea, El Nino , problemele resurselor de apă, printre altele. Cu înțelegerea lor de geografie politică, cei care studiază geografia sunt bine poziționați pentru a înțelege și explica problemele politice globale care apar între țări, culturi, orașe și țările interioare și între regiunile din interiorul țărilor. Cu comunicații instantanee globale și acoperire media a hotspoturilor geopolitice din întreaga lume pe canale de știri de douăzeci și patru de ore și pe Internet, lumea ar putea părea că s-a micșorat. Cu toate acestea, conflictele  actuale și conflictele vechi de secole rămân în ciuda evoluțiilor tehnologice uriașe din ultimele decenii.

Pe lângă faptul că știu despre planeta noastră și oamenii săi, cei care aleg să studieze geografia vor învăța să gândească critic, să cerceteze și să comunice gândurile lor prin scris și alte mijloace de comunicare în mod independent. Astfel, vor avea abilități care sunt apreciate în toate carierele. Dacă sunteți interesați să urmați o carieră într-o zonă care face cu adevărat diferența în lumea în care trăim, ar trebui să luați în considerare geografia. De la a întelege totul, de la cum și de ce se formează vulcanii și până la impactul supraaglomerării în zonele urbane, geografii sunt cei care găsesc soluții pentru cele mai mari probleme ale lumii, spre exemplu dezastrele naturale.

În concluzie, geografia este o disciplină bine rotunjită, care oferă studenților nu numai oportunități de cariere ample, dar oferă și cunoștințe despre lumea noastră aflată într-o schimbare rapidă. Vă invit să studiați aspecte ale acestei științe și să porniți astfel într-o călătorie în jurul lumii.