Cum sa-ti faci manichiura cu oja semipermanenta?

cum sa-ti faci manichiura cu oja semipermanenta
Spread the love

Manichiura cu oja semipermanenta este o optiune populara pentru a obtine unghii frumoase si de lunga durata fara a fi nevoie sa mergi la salon. Aceasta tehnica avansata de manichiura asigura un aspect profesional si o rezistenta sporita a culorii, fiind preferata de multe femei care doresc sa-si pastreze unghiile impecabile pentru mai mult timp. In acest ghid, vom prezenta pasii esentiali pentru a-ti realiza manichiura cu oja semipermanenta acasa.

Materiale necesare:

  • Oja semipermanenta (culoarea dorita)
  • Baza de unghii pentru oja semipermanenta
  • Strat de finnish pentru oja semipermanenta
  • Lampa LED/UV
  • Degresant pentru unghii
  • Servetele pentru curatare
  • Pila pentru unghii
  • Pensula speciala pentru oja semipermanenta
  • Folie de aluminiu (optional)

Pregatirea unghiilor

Incepe prin curatarea si pregatirea unghiilor. Taie sau modeleaza unghiile la forma dorita cu ajutorul pilei pentru unghii. Impinge cu grija cuticulele pentru a oferi un aspect ingrijit. Aplica un strat subtire de degresant pentru unghii pentru a elimina uleiurile naturale. Alege de fiecare data produse pentru unghii cu gel de foarte buna calitate.

Aplicarea bazei

Aplica un strat subtire de baza de unghii pentru oja semipermanenta pe fiecare unghie si asigura-te ca acoperi intreaga suprafata. Baza va ajuta la aderenta mai buna a ojei si va proteja unghiile naturale.  Urmeaza sa aplici oje semipermanente sau gel colorat deci este indicat ca baza sa fie cat mai solida.

Aplicarea ojei semipermanente

Aplica un strat subtire de oja semipermanenta in culoarea dorita pe fiecare unghie. Asigura-te ca acoperi intreaga suprafata si ca eviti atingerea cuticulelor sau pielii. Poti folosi pensula speciala pentru a obtine un rezultat precis. Introdu unghiile in lampa LED/UV si catalizeaza oja pentru timpul recomandat de producator.

Aplicarea unui al doilea strat de oja

Daca doresti o culoare mai intensa sau o acoperire mai buna, poti aplica un al doilea strat subtire de oja semipermanenta si sa-l catalizezi din nou in lampa LED/UV.

Aplicarea stratului de finisare

Aplica un strat subtire de top coat pentru oja semipermanenta peste fiecare unghie. Acest strat va proteja oja si va conferi un aspect lucios si neted manichiurii tale.

Curatarea marginilor

Daca ai aplicat oja peste marginile unghiilor, foloseste o pensula cu varf de silicon si solutie pentru curatarea unghiilor pentru a curata excesul de pe piele sau cuticule.

Ingrijirea si mentinerea manichiurii

Dupa finalizarea manichiurii cu oja semipermanenta, poti aplica ulei pentru cuticule pentru a hidrata si ingriji pielea din jurul unghiilor. Evita sa folosesti produse de curatare sau chimice agresive, care ar putea afecta durabilitatea ojei. De asemenea, poti utiliza manusi de protectie atunci cand faci curatenie sau lucrezi cu substante chimice.

Indepartarea manichiurii cu oja semipermanenta

Daca doresti sa indepartezi oja semipermanenta, nu o smulge de pe unghii, deoarece aceasta ar putea deteriora stratul natural al unghiilor. In schimb, poti inmuia oja semipermanenta intr-un produs special de indepartare, sau poti folosi folie de aluminiu pentru a inmuia unghia intr-o solutie spciala. Dupa ce oja semipermanenta s-a inmuiat, foloseste un vetisor pentru a curata cu grija oja de pe unghii. Dupa indepartarea completa, hidrateaza bine unghiile si cuticulele pentru a preveni uscarea si exfolierea.