Procedura de fiscalizare – 3 motive pentru care trebuie sa o parcurgi!

fiscalizare
Spread the love

Deschiderea unui magazin sau a oricarei unitati comerciale nu este completa fara procedura de fiscalizare. Probabil deja stii acest lucru – fiscalizarea este un pas esential din evolutia oricarei afaceri. Practic, aceasta te pune in legalitate si deschide portile catre noua ta aventura – lumea afacerilor sau antreprenoriatului, dupa caz.

Totusi, daca esti la inceput de drum, poate te gandesti ca poti evita, pe moment, aceasta procedura. Iata patru motive pentru care nu poti face acest lucru – ultimul fiind unul vital!

Ce implica procedura de fiscalizarea?

Aceasta procedura tinteste exclusiv casele de marcat pe care le vei folosi pentru a inregistra tranzactiile efectuate, implicit pentru a elibera bon fiscal – atat pentru tine, cat si pentru clienti. Fiscalizarea reprezinta, intr-un fel sau altul, ridicarea unei limite pe care afacerea ta o are – aceasta limita influenteaza in mod direct procesul de vanzare/cumparare a produselor sau serviciilor pe care le comercializezi.

Casa de marcat inregistreaza toate tranzactiile

In urma procedurii de fiscalziare, o casa de marcat va inregistra toate tranzactiile conform reglementarilor legale in vigoare. In functie de modelul casei de marcat, aceasta poate inregistra si alte aspecte – precum valoarea promotiilor aplicate, reducerile sau punctele de fidelitate oferite unui client in urma unei achizitii.

Daca alegi un sistem modern de casa de marcat, procedura de fiscalizare nu numai ca deblocheaza toate functiile importante ale acestuia, dar iti permite sa te folosesti de acestea – in mod legal – pentru a-ti dezvolta afacerea. Este mult mai usor sa urmaresti tranzactiile si profiturile lunare daca ai beneficia de fiscalizare, implicit daca ai beneficiat si de o sesiune de training in vederea utilizarii corespunzatoare a sistemului achizitionat.

Casa de marcat fiscalizata este legata de afacerea ta

In urma procesului de fiscalizare, echipamentul aferent devine legat de afacerea ta. Mai exact, o casa de marcat fiscalizata pentru afacerea X poate fi folosita doar in cadrul afacerii X si in locatia specificata in documentul aferent fiscalizarii. Chiar daca vrei sa-ti muti sediul afacerii, dar sa folosesti aceeasi casa de marcat, echipamentul trebuie defiscalizat si apoi fiscalizat din nou, conform legii.

Aceasta legatura cu afacerea ta ofera si un plus de siguranta. Daca casa este furata sau ajunge intr-un loc in care nu ar trebui sa fie, fortele de ordine o vor aduce in siguranta inapoi la tine, folosindu-se de numarul de fiscalizare alocat acesteia.

Casa de marcat fiscalizata iti pune afacerea in legalitate

Nu in ultimul rand, cel mai important motiv pentru care sa faci procedura de fiscalizare consta in faptul ca aceasta procedura este obligatorie prin lege. Astfel, nu o poti evita daca vrei sa functionezi in normele legale impuse de entitatile aferente.

Desigur, era important ca, inainte de auzi de obligativitatea procesului de fiscalizare, sa intelegi si care sunt beneficiile pe care acesta ti le ofera. De exemplu, in urma procedurii realizate cu o firma cu renume, precum Cria Soft Solutions, atat tu, cat si angajatii tai puteti beneficia de cateva sesiuni de training privind utilizarea casei de marcat in conditii optime.

 

Astfel, procedura de fiscalizare aduce numai beneficii afacerii tale!