Cele mai importante avantaje ale aparatelor de aer conditionat

aer conditionat
Spread the love

Aparatele de aer conditionat devin din ce in ce mai importante pentru confortul din propria locuinta in sezonul cald intrucat ajuta la mentinerea unei temperaturi optime. In functie de stilul de viata al fiecaruia nevoile sunt diferite dar cu siguranta sunt numeroase avantaje ale aparatelor de aer conditionat, dintre care merita amintite:

Climatizarea

Temparatura si raportul umiditate-deshidratare sunt printre cele mai importante avantaje ale aparatelor de aer conditionat. Temparatura poate fi reglata in functie de conditiile de afara si cum se resimt inauntru. Cele mai noi sisteme de climatizare au incorporata tehnologia de tip inverter prin intermendiul careia raportul de incalzire-racire este mai usor de controlat si are fluctuatii mai mici.

Este adevarat ca modelele moderne de aparate de aer conditionat ieftine  reprezinta o investitie, au un pret initial mai costisitior dar investitia este una pe termen lung, iar daca lucrezi de acasa este cu atat mai justificata.

Temperatura optima pentru un confort termic este de 23 grade C, dar ea poate fi ajustata pentru un confort sporit. Este recomandabil insa sa nu pastrati o termperatura foarte joasa in zilele toride de vara intrucat odata ce iesiti afara discomfortul termic va fi si mai mare iar corpul de va adapta mai greu intrucat are parte de extreme de cald si rece.

Purificarea aerului

Daca locuiesti intr-un oras stii deja cat de multa poluare poate exista la nivelul aglomerarii urbane. Desi nu este vizibila, masuratori ale nivelului de poluare arata tot mai ingrijorator. Astfel, in momentul in care achizitionezi un aparat de aer conditionat ai asigurata si o functie de imbunatatire a calitatii aerului.

Cum se intampla asta ? Cu ajutorul filtrelor care sunt montate in unitatea interna. Acestea filtreaza particole de praf sau alte particole care pun la risc sanatatea umana odata ce sunt inhalate. Conditii precum astmul si alergiile pot fi ameliorate daca locuiesti si lucrezi intr-o incapere in care aerul este filtrat.

Zgomotul redus pe care il produc aparatele de aer conditionat moderne

Este foarte comun ca zgomotul pe care aparatul de aer conditioant il produce sa fie unul iritant, greu de suportat iar daca aparatul este setat pe o temperatura mai joasa, zgomotul se intensifica de obicei. Vestea buna este ca majoritatea aparatelor de aer conditionat Mitsubishi moderne au remediat discomfortul fonic spre deosebire de vechile aparate.

Majoritatea au indicatii ca sunt silentioase dar daca totusi se intampla sa aveti un aparat achizitionat relativ recent de 1-2 ani, daca apar zogomote in timpul functionarii sunt cauze specifice care pot fi investigate: mai intai pot fi utilizate produse de curtare (spray, detergent de igienizare). Daca nu functioneza cu aceste prime masuri este posibil sa fie necesara o verificare de specialitate. Fie sunt probleme la ventilator, fie legaturile dintre componentele aparatelor de aer conditionat nu sunt bine montate.