Cele mai populare dimensiuni ale refuzului de ciur

Spread the love

O balastiera produce mai multe tipuri de agregate minerale cu dimensiuni diferite, unul dintre ele fiind cunoscut sub numele de refuz de ciur. Agregatele pentru balastiera sunt obtinute in urma prelucrarii balastului de rau pentru a se produce nisipuri si pietrisuri cu aplicabilitate in mai multe domenii ale constructiilor asa cum sunt betoanele, prefabricatele de beton, mixurile asfalcite pentru drumuri, straturile de drumuri rutiere si fundatiile dar si constructiile hidrotehnice. De asemenea, se folosesc aceste agregate si in industria mortarelor si in domeniul adezivilor, in industria ceramica, in sticlarie si in industria otelului.

De obicei, pentru materialele comandate, daca achizitionezi de exemplu refux de ciur, la pret piatra sparta se adauga si pretul transportului in functie de distanta si de greutatea incarcaturii. Uneori, in cazul comenzilor foarte mari, transportul este suportat de comerciant.

Ce este refuzul de ciur?

Refuzul de ciur este un agregat mineral obtinut cu ajutorul balastierei care are dimensiunile cuprinse intre 31 si 70 mm. alaturi de balast este un agregat care se foloseste pentru terasamentele de drumuri, pentru fundatii, pentru platforme si pentru amenajari de parcari. De asemenea, este un agregat ideal pentru dragare. Pretul pentru acest mineral este de obicei claculat tinand cont de locatia in care beneficiarul doreste sa fie livrat refuzul de ciur. De obicei, dimensiunea refuzului de ciur este mai mare de 31 mm.

Ce este piatra sparta de calcar si in ce dimensiuni este disponibila?

Piatra sparta de calcar este un agregat mineral obtinut din albia raurilor si trecut printr-un proces de concasare in care este maruntita la diverse dimensiuni. Poti gasi piatra sarta de calcar cu dimensiunea cuprinsa intre 0 si 63 mm, piatra sparta cu dimensiunea cuprinsa intre 16 si 25 mm si piatra sparta cu dimensiunea cuprinsa intre 63 si 90 mm.

Cum alegi corect dimensiunea pietrei sparte pe care vrei sa o cumperi?

Alegerea dimensiunii potrivite tine de mai multe aspecte importante. Conteaza foarte mult unde vei folosi piatra sparta. In timp ce piatra concasata de rau cu dimensiuni mari este folosita de obicei la terasamente, fundatii, drumuri si amenajari de parcari, sau pentru a realiza platforme si cai de acces, nu va fi potrivita in combinatie cu materiale de constructii fine.

Balastul spre exemplu, care are dimensiunea de maxim 63 mm este folosit de obicei alaturi de pietris pentru constructii, terasamente, hale si ca material de umplutura. Balastul compactabil care are dimensiunile de maxim 70 mm este folosit de obicei in constructii pentru umplerea gropilor si pentru terasamente de drumuri sau pentru hale.

Piatra sparta de stanca are dimensiunea cuprinsa intre 31 si 50 mm si se foloseste de cele mai multe ori ca baza pentru mixturi asfaltice pentru mai multe clase de trafic. De asemenea, se foloseste ca tratament pentru drumuri, ca terasament pentru calea ferata sau in betoane de inalta performanta.

Nisipul spre exemplu se va folosi in combinatie cu alte agregate pentru a se obtine paste cat mai fine si cat mai aderente, acolo unde suprafata finala trebuie sa arate cat mai neted posibil. Alte agregate se vor folosi in functie de dimensiunea lor pentru alei de efect in gradini si curti sau chiar sa cuport pentru diverse plante deoarece multe dintre aceste agregate au capacitatea de a retine apa si de a o ghida mai usor catre radacinile plantelor.

Daca nu ai experienta in acest domeniu si te intrebi de unde ai putea sa stii care este dimensiunea necesara pentru tine, poti urma sfaturile specialistilor care se ocupa de amenajari sau poti sa intrebi chiar producatorul de piatra sparta pentru ca iti va da toate detaliile de care ai nevoie.