Destinatii wellness in Romania

wellness sovata romania
Spread the love

Baile termale sunt o modalitate excelenta de a ne reface energiile si de a ne calma tensiunea pentru a obtine echilibrul emotional dorit. Scufundarea in apa si a va lasa purtat de imbratisarea sa calda este, fara indoiala, o placere pentru simturi, de aceaa iti recomandam sa incerci centrele de wellness de la Sovata.

Ce sunt baile termale?

Baile termale fac parte integranta din domeniul hidroterapiei, care aplica apa, fie in stare lichida, gazoasa, rece sau calda, fie in combinatie cu alte substante, in scopuri terapeutice. Exista diferite tipuri de hidroterapie, iar una sau alta va fi aleasa in functie de diferitele efecte pe care apa le poate avea asupra sanatatii:

Hidroterapie termica

Aceasta se refera la scaldatul in apa la diferite temperaturi, cu efecte diferite asupra organismului. Pe de o parte, apa calda are un efect relaxant, la fel ca si vasodilatatia periferica. Pe de alta parte, apa rece are un efect antiinflamator si revigorant, activand circulatia si stimuland bataile inimii. Pe siteul celor de la Visitmures poti gasi mai multe destinatii de vacanta in jud. Mures.

Hidroterapie fizica

Beneficiile sale pentru sanatate vor depinde de caracteristicile apei si de aplicarea acesteia in corpul vostru. In cadrul acestui tip de hidroterapie, exista plutirea, care, impreuna cu experienta imponderabilitatii, ofera o relaxare fizica si mentala profunda, sau utilizarea jeturilor de apa presurizata, printre altele.

Hidroterapie chimica

In functie de compozitia apei, baia termala va avea efecte diferite. Se folosesc ape minerale medicinale care contin diferite niveluri de saruri minerale sau alti compusi. In cadrul hidroterapiei chimice, poate fi evidentiata talasoterapia, care utilizeaza apa de mare. In general, se face o distinctie intre urmatoarele tehnici:

Un pic de istorie

Originile bailor termale dateaza din timpuri preistorice. Se crede ca oamenii au copiat acest act de la animalele care, ranite sau bolnave, cautau alinare in izvoarele naturale cu temperaturi ridicate. De atunci, calitatile terapeutice ale apei termale au inceput sa fie respectate si considerate sacre pana astazi.

Beneficiile bailor termale

Baile termale aduc numeroase beneficii organismului nostru, chiar si in ceea ce priveste sanatatea mentala. In general, principalele beneficii ale bailor termale sunt

  • Relaxare totala. Baia termala este o tehnica terapeutica care relaxeaza automat corpul si mintea. Ajuta la reducerea excesului de stres, imbunatateste somnul (cantitativ si calitativ).
  • Activarea circulatiei sangelui. Baile de contrast calde si reci favorizeaza ingustarea si dilatarea succesiva a vaselor de sange. Aceasta are ca efect stimularea circulatiei locale la nivelul extremitatilor, ceea ce ajuta la imbunatatirea recuperarii zonelor afectate si la reducerea insuficientei venoase, a telangiectaziilor sau a picioarelor obosite.
  • Reducerea tensiunii musculare. Temperaturile diferite ale apei, mai ales daca treceti de la cald la rece si invers, ajuta la relaxarea muschilor, ameliorand probleme precum durerile lombare sau tendinitele.
  • Efecte cardiovasculare. Baile termale ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Baia cu bule si contrastul de temperatura favorizeaza circulatia vasculara periferica.
  • Stimularea sistemului imunitar. Relaxarea si starea de bine oferite de baile termale favorizeaza producerea de endorfine. Acest hormon este secretul vindecarii bolilor fizice si psihice si are functii esentiale pentru sanatate.

Eliminarea toxinelor. Transpiratia provocata de baile de aburi ajuta organismul nostru sa elimine toxinele. De asemenea, aburul fierbinte faciliteaza respiratia si imbunatateste intrarea oxigenului in plamani.