Prosecco, putina fericire in fiecare pahar!

Spread the love

Anumite bauturi pot fi savurate doar la ocazii speciale, motiv pentru care poate fi ciudat sa le bei in fiecare seara, atunci cand te intalnesti cu prietenii tai. Alte sortimente, din contra, se potrivesc intr-un context informal, insa pot fi inadecvate pentru celebrarea unor ocazii unice, cu adevarat speciale.

In acelasi timp, exista bauturi care se pliaza de minune pe orice circumstanta. Un astfel de exemplu este prosecco, vinul spumant de origine italiana, care poate fi savurat la o terasa sau la o cina in familie, dar si in cadrul unei nunti sau al altui eveniment important.

Unul dintre motivele pentru care spumantul italian este atat de versatil este extrem de simplu si intuitiv. Este vorba de faptul ca acesta aduce cate putina fericire in fiecare pahar, fiind o alegere potrivita indiferent de contextul in care este consumat. Bulele sale ii ofera un aer distins, in timp ce aroma sa il face un vin potrivit pentru cocktail-uri, care se asorteaza cu diferite preparate si, totodata, care poate fi savurat si pe cont propriu.

Insa care este secretul din spatele spumantului italian care a cucerit intreaga lume? In cele ce urmeaza, specialistii magazinului online BeiCeVrei.ro, unde vei gasi cele mai bune sortimente de prosecco, vor oferi cateva variante de raspuns la aceasta intrebare.

????????

1. Are un pret accesibil

Spre deosebire de sampanie, pretul unei sticle de prosecco este extrem de accesibil. Drept urmare, poti achizitiona mai multe sticle din vinul spumant de origine italiana atunci cand organizezi o petrecere, un pranz sau o cina la care vrei sa iti rasfeti oaspetii.

2. Se bea usor

Gustul si aroma spumantului italian este proaspat, usor fructat si racoritor. Din moment ce este produs prin intermediul unei metode care nu este atat de complicata ca cea utilizata pentru sampanie, gustul sau nu este complex si este usor de savurat.

3. Este versatil

La fel ca restul spumantelor, si cel de origine italiana este extrem de versatil. Drept urmare, poate fi combinat cu succes cu alte bauturi alcoolice, fructe sau plante, fiind ingredientul cheie pentru numeroase cocktail-uri. Cateva exemple sunt Aperol Spritz, Mimosa si multe altele.

4. Este adaptabil

Desi poate fi consumat si in contexte formale, prosecco este o bautura simpla, care nu este asociata cu luxul sau cu opulenta. Chiar daca te-ai intalnit cu prietenii la o terasa sau daca ai iesit cu partenerul la un date, spumantul italian va fi intotdeauna alegerea potrivita.

5. Este un inceput bun pentru cei lipsiti de experienta

Pretul mic, aroma usoara si placuta, bulele racoritoare, toate acestea sunt responsabile pentru faptul ca prosecco este alegerea ideala pentru cei care nu au experienta cu alcoolul, insa ar vrea sa incerce un pahar dintr-o bautura delicioasa. In acelasi timp, spumantul italian este disponibil in orice bar sau restaurant.

6. Este sarac in calorii

In cazul in care esti la dieta sau tii la silueta ta si nu vrei sa consumi o bautura cu multe calorii, vinul spumant de origine italiana este o alegere sigura! Un pahar in care ai pus 125 ml din acesta nu va depasi 88 de calorii. Astfel, il poti consuma in siguranta chiar si daca esti preocupat de acest aspect.