Aparatul dentar invizibil, numeroase avantaje functionale, estetice si psihologice!

Spread the love

Dintii incorect aliniati produc mai multe tipuri de probleme, dificil de gestionat atat in copilarie si adolescenta, cat si la varsta maturitatii depline. Pe langa dezavantajele de ordin estetic, ei cresc riscurile dezvoltarii unor complicatii la nivelul intregii cavitati bucale, iar efectele de diminuare a increderii in sine nu trebuie nici ele neglijate.

Prin urmare, indreptarea dintilor nu reprezinta doar un moft, ci o necesitate. Datorita progreselor tehnologiei, ea poate fi rezolvata cu ajutorul unui aparat dentar invizibil sau al unuia metalic, traditional, intr-o clinica de top, spre exemplu Dental Premier. Cele din prima categorie prezinta avantajul ca nu pot fi observate pe durata tratamentului, motiv pentru care sunt preferate indeosebi de persoanele cu o viata sociala activa.

Beneficiile pentru sanatate aduse de un aparat dentar invizibil

Dispozitivul are rolul de a aplica in mod constant o presiune asupra dintilor pacientului, astfel incat, dupa un timp, sa se obtina alinierea acestora in directia dorita. Concret, in functie de problema cu care se confrunta, pacientii au parte de urmatoarele avantaje pentru starea de sanatate:

• corectarea muscaturii, cu un rol pozitiv asupra intregului proces de digestie, care debuteaza in cavitatea bucala. La organele interne ajung alimente mai bine mestecate, ceea ce usureaza procesele specifice organismului;
• prevenirea cariilor, al caror risc de aparitie creste in cazul in care exista spatii intre dinti;
• prevenirea parodontozei, deoarece la dintii inghesuiti exista o tendinta sporita de depunere a tartrului, care in timp poate duce la aparitia bolii parodontale.

aparat dentar invizibil

Beneficiile estetice oferite de un aparat dentar invizibil

Acest tratament confera avantaje estetice atat pe termen scurt, datorita faptului ca aparatul nu este vizibil, cat si pe termen lung. Corectarea defectelor estetice cauzate de lipsa de aliniere armonioasa a dintilor face ca pacientul sa aiba un zambet frumos, asemenea personajelor din reclamele la pasta de dinti.

Pe langa zambetul frumos, un alt avantaj este reprezentat de corectia unor defecte de vorbire. Intr-adevar, dintii incorect aliniati duc, de multe ori, la dificultati in rostirea anumitor sunete. Odata problema rezolvata, dictia va deveni, si ea, impecabila.

Beneficii psihologice ale unui aparat dentar invizibil

Indiferent de varsta, este dificil sa ai o viata sociala normala in conditiile in care esti stresat de impresia pe care o produci atunci cand zambesti sau cand deschizi gura pentru a vorbi. Aparitia unor probleme de sanatate dentara sporeste si mai mult sentimentul ca lucrurile nu sunt in regula si afecteaza in mod semnificativ increderea in sine.

Odata ce este urmat un tratament care elimina atat neajunsurile care tin de starea de sanatate, cat si pe cele estetice, dispar si diferitele complexe care, uneori, existau chiar din copilarie. Copii care puneau mana la gura de fiecare data cand zambeau sau radeau ori chiar adulti care se temeau sa deschida gura in public ori sa mearga la o intalnire romantica vor capata o incredere in sine suplimentara, cu efecte benefice atat asupra vietii personale, cat si a interactiunilor sociale si profesionale.

In concluzie, aceasta solutie revolutionara reuseste sa rezolve, in egala masura, probleme de natura functionala, estetica, dar si psihologica. Odata aliniati corect cu ajutorul unui aparat dentar invizibil, dintii vor arata si vor functiona perfect, facand uitate toate neplacerile care au existat in trecut!