Dimensiunea ideala a unui fiset metalic in functie de destinatia sa!

fiset metalic
Spread the love
fiset metalic
fiset metalic

Un fiset metalic poate fi solutia ideala pentru depozitare in orice sediu de firma, in orice depozit, in orice atelier si, de ce nu, in orice casa.

  1. De ce sa alegi un fiset metalic?

Exista mai multe motive pentru care un astfel de dulap disponibil in oferta Office Class este recomandat:

 • Este foarte rezistent la socuri fizice si la trecerea timpului;

 • Are un nivel crescut de securitate. Poti adauga orice fel de incuietoare si balamale antiefractie, in asa fel incat tot ceea ce este depozitat inauntru sa fie in siguranta;

 • Suporta greutati mari. Intr-un fiset metalic pot fi depozitate scule grele de peste 60 de kilograme, fara a exista riscul ca rafturile sa se rupa;

 • Te ajuta sa economisesti spatiu. Foile de tabla folosite pentrru constructia fisetului fabricat din metal sunt foarte subtiri, ceea ce ajuta la economisirea spatiului. Intr-un birou in care numarul de documente este foarte mare, fiecare centimetru conteaza.

  1. Care este dimensiunea ideala?

Fisetele metalice pot avea orice dimensiune, diferentiindu-se intre ele in functie de destinatia pe care o au.

Pentru depozitarea sculelor si uneltelor se poate alege un fiset metalic ce variaza intre 500 x 450 x 1000 mm si 1000 x 420 x 1980 mm. Este important sa faci o analiza a elementelor ce urmeaza a fi depozitate, in asa fel incat sa nu existe riscul de accidentare in momentul depozitarii sau in momentul in care acestea sunt luate de pe raft. Sunt de preferat dulapurile cu rafturi foarte rezistente, asezate direct pe sol, cu o inaltime care nu depaseste 1.5 metri, in asa fel incat fiecare raft sa fie usor accesibil.

Pentru depozitarea medicamentelor si a substantelor periculoase sunt de preferat fisetele metalice inalte, care sa nu le ofere acces copiilor. Acestea trebuie sa fie bine aerisite si sa fie echipate cu incuietori de foarte buna calitate.

Pentru obiectele de curatenie, fisetul perfect are o inaltime de 2 metri, pentru a face loc maturii si mopului si este echipat cu rafturi pentru detergenti. In cazul in care se foloseste un fiset metalic pentru documente, este de preferat o inaltime redusa, in asa fel incat sa poata fi folosit din confortul oferit de scaunul de birou.

  1. Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un astfel de dulap?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca are dimensiunile potrivite pentru elementele depozitate. De asemenea, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte ce tin de siguranta, stabilitate si aspect.

 • Cauta un fiset construit de un brand de renume;

 • Asigura-te ca este stabil, chiar si atunci cand in el sunt depozitate greutati mari;

 • Asigura-te ca este vopsit in camp electrostatic! O astfel de vopsea poate sa reziste fara probleme trecerii timpului si protejeaza fisetul impotriva ruginii si impotriva daunatorilor;

 • Asigura-te ca este bine aerisit (mai ales in cazul depozitarii medicamentelor sau a documentelor importante) si ca nu exista riscul de aparitie a umezelii!

Un fiset metalic bine ales poate sa isi faca treaba zeci de ani, fara niciun fel de probleme. Merita, asadar, sa acorzi putin timp procesului de achizitie.

Articol realizat de www.iagency.ro