Prea multe modele de disc motocoasa? Te ajutam noi sa te orientezi!

Spread the love

Sezonul cald, alaturi de vremea placuta si vacantele relaxante, vine insa la pachet si cu mici “inconveniente”. Mentenanta gazonului, buruienile care napadesc gradinile si fel si fel de plante care cresc vazand cu ochii pot invada rapid un teren.

Tocmai din acest motiv, peisagistii, padurarii si gospodarii harnici folosesc motocoasa, un utilaj de mare ajutor pentru intretinerea vegetatiei. Fata de masina de taiat iarba, care functioneaza cel mai bine pe suprafete orizontale cu gazon, o motocoasa poate fi utilizata cu succes si pe suprafetele in panta sau pe terenurile napadite de arbusti, buruieni, maracini si alte plante.

Insa, alaturi de utilajul propriu-zis, ai nevoie si de un disc motocoasa potrivit muncii pe care o efectuezi. Pe piata exista o abundenta de modele, astfel ca aceasta alegere poate fi dificila pentru un incepator. Spre exemplu, poti alege din magazinul online www.generalmotor.ro o multitudine de accesorii si piese de diverse marimi si cu scopuri diferite. Care sunt insa diferentele dintre acestea? Iata cum te orientezi in achizitionarea unui disc de motocoasa potrivit!

Ca regula generala, discurile pot fi impartite in patru categorii: discuri de tip cutit, cele de tip daltita, zdrobitoarele si mulcitoarele. Iata care sunt diferentele dintre acestea!

1. Disc de motocoasa de tip cutit

Pot fi intalnite in majoritatea magazinelor online, precum generalmotor.ro. Forma acestora poate diferi enorm, de la cutite cu o lama pana la cele cu 4 sau 6 laturi sau chiar de forma circulara, cu zimti pe margini. Sunt turnate dintr-un singur metal sau aliaj si sunt foarte eficiente la taierea ierburilor moi. Se tocesc insa repede, iar lovirea unei pietre sau a altui material dur poate conduce rapid la defectarea acestora.

2. Disc de tip “daltita”

Se regasesc doar sub forme circulare, avand un corp din metal, cu dinti speciali conceputi pentru a patrunde prin materialele mai dense. Astfel, pot sectiona cu succes atat gazonul, cat si arbusti de mici dimensiuni, boscheti sau alte fragmente vegetale precum radacinile. Cu toate acestea, va fi nevoie sa utilizezi o motocoasa puternica pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. Pot fi intalnite diverse modele, cu dinti din otel, din carbura de tungsten sau chiar de drujba, pentru operatiuni dificile.

3. Discuri zdrobitoare

Sunt folosite pentru zdrobirea buruienilor, maracinilor, tufisurilor sau in situatii speciale, precum cele cu sarma, utilizate la eliminarea buruienilor dintre pavele. Particularitatea unui astfel de disc motocoasa este absenta unei margini care taie, fiind orientate mai degraba pe zdrobirea vegetatiei. Sunt foarte eficiente in situatiile speciale, precum cele descrise mai sus, iar avantajul acestora consta in faptul ca nu se tocesc!

4. Discuri mulcitoare

Precum le spune si numele, sunt folosite pentru a produce un covor format din frunze zdrobite, rumegus si alte particule nutritive, care au rolul de acoperire a suprafetei unei gradini. Astfel, se pastreaza umiditatea solului, se asigura nutrientii necesari pamantului si se impiedica cresterea buruienilor nedorite. Aceste discuri de motocoasa au marginile indoite, pentru a usura taierea verticala.

In concluzie, alege fiecare tip de disc de motocoasa in functie de tipul de sarcina pe care vrei sa o duci la bun sfarsit, dar si de tipul de vegetatie care necesita taiere! Descopera ofertele magazinului online generalmotor.ro si comanda cu incredere piese, accesorii si multe alte produse de calitate!