Sistem de supraveghere video la domiciliu prin WiFi

Spread the love

In trecut, sistemele de supraveghere erau scumpe. Efortul de instalare al sistemelor analogice singur a provocat un efort enorm si posibilitatile tehnice au fost limitate. Dar, s-au schimbat multe aspecte cu ajutorul camerelor WiFi moderne.

In cazul in care camerele wireless au probleme de securitate, camerele IP sunt convingatoare, inclusiv camerele WiFi, prin utilizarea retelelor existente sau a propriei retele. Sistemul de securitate a retelei permite o gama larga si ofera o buna protectie a accesului. Importanta este faptul ca criptarea retelei trebuie sa fie configurata, altfel oricine are un dispozitiv receptor poate sa o acceseze.

Unul dintre cele mai mari avantaje este cu siguranta costul usor de gestionat al materialelor si timpul minim necesar pentru instalare. In trecut, trebuiau stabilite cabluri pentru transmiterea datelor, ceea ce reprezenta o proportie mare din costuri. Cu ajutorul unor camere supraveghere WiFi asa cum sunt cele de pe comenzi.ro, acest dezavantaj cade. Doar o conexiune la retea de 230V pentru camere este de obicei necesara. Cele mai simple camere WiFi sunt disponibile la mai putin de 500 RON si cu siguranta vor fi si mai ieftine.

Alte avantaje ale camerelor de supraveghere WiFi sunt accesul prin Internet. Camera WiFi este de fapt o camera IP sau un computer mic. Pe langa componentele obisnuite, acesta contine un procesor, o memorie flash si o memorie DRAM. Camera de retea digitalizeaza datele imaginii pentru furnizare si transmisie intr-o retea existenta. Software-ul camerei de retea permite dispozitivului sa actioneze ca un server web, server FTP, client FTP si client de e-mail in retea.

De asemenea, se va putea configura propria retea cu camerele WiFi. Este nevoie de un router WiFi si o conexiune la internet DSL. Cu toate acestea, acest lucru este aproape standard in fiecare gospodarie de astazi. Trebuie conectate maximum trei camere la un router existent, altfel ar rezulta calitatea datelor si intreruperi de retea pe termen scurt.

Dupa cum s-a descris deja, fiecare camera are propriul server cu adresa IP si, prin urmare, poate fi controlata si extern intr-o retea prin Internet. Imaginile pot fi stocate extern intr-o locatie straina. SE va putea accesa oricand si oriunde prin Internet (smartphone, PC) si nu trebuie intrat deloc pe site. Instalarea este foarte usoara, deoarece sistemele sunt livrate de obicei gata pentru conectare. Oricine este oarecum interesat de tehnologie il poate configura cu usurinta.

Camere de retea sau WiFi sunt, de asemenea, adesea echipate cu senzori de miscare, spoturi cu infrarosu, lentile de noapte si adesea cu functii de panoramare si zoom. Cerintele si functiile mai mari ale camerei si ale sistemului, cum ar fi detectarea miscarii si stocarea manuala etc., se reflecta, desigur, si in pretul mai ridicat. Daca exista cerinte ridicate in ceea ce priveste sistemul si securitatea, oricum ar trebui primite sfaturi profesionale.

Daca se doreste instalarea unui sistem de supraveghere in propria casa cu o tehnologie buna si fara eforturi mari de instalare, camera de supraveghere WiFi ar trebui sa fie o optiune moderna si de prima clasa.

Instalarea simpla, pretul avantajos si tehnologia buna vorbesc de la sine!