Incalzitor de apa: Boilerul nu se incalzeste

Spread the love

Apa nu mai este alimentata corect. Pentru inceput, verificati daca defectul nu se datoreaza unei probleme hidraulice. Deschideti robinetul de apa fierbinte: daca apa nu coboara inseamna ca sistemul sanitar are o problema. Apelati un instalator pentru a-l verifica. Daca, pe de alta parte, apa coboara, dar este rece sau calduta, problema este probabil de natura electrica.

Intrerupatorul

Intrerupatorul de circuit s-a declansat. Uitati-va la contorul de energie electrica pentru a vedea daca nu s-a aprins curentul electric sau daca nu s-a aprins o siguranta, daca da, incalzitorul de apa nu se va aprinde. Incercati sa incepeti fortat pentru a vedea daca contorul afiseaza o crestere imediata a consumului de energie. Daca nu, problema electrica vine de la incalzitorul de apa in sine. Daca intrerupatorul sufla din nou, poate acest lucru se datoreaza unei scurgeri de apa care se termina pe cablurile electrice, provocand un scurtcircuit la randul sau.

Termostatul de siguranta a fost activat

Termostatul de siguranta a fost activat. Inainte de a efectua aceasta verificare, deconectati alimentarea electrica a incalzitorului de apa de la contor.

Cu o surubelnita Phillips, dezasamblati carcasa care este tinuta de diferite suruburi amplasate in general in partea inferioara a incalzitorului de apa. Cand ati identificat in cele din urma termostatul (va recomandam sa folositi o lanterna), veti vedea ca exista un mic buton rosu in interiorul unui slot mic. Cu o surubelnita divizata (fixa / plana si izolata) incercati sa o actionati impingand-o.

Daca simtiti ca butonul nu este complet in interior (adica nu a fost apasat) inseamna ca incalzitorul de apa a activat siguranta. Acest lucru se poate intampla din diverse motive: o furtuna, puterea care s-a stins sau a disparut, incalzitorul de apa care s-a supraincalzit. Reconectati alimentarea (dar aveti grija sa nu mai atingeti piesele din partea de jos a incalzitorului de apa) si incercati sa porniti din nou pornirea fortata.

Este posibil ca termostatul incalzitorului de apa sa fie setat incorect. De asemenea, se poate intampla ca butonul de temperatura sa se fi miscat in timpul unei operatii anterioare si ca temperatura a fost setata din greseala prea mare (apa prea fierbinte). In acest caz, opriti din nou alimentarea, pur si simplu rotiti butonul pentru a reduce temperatura si obtineti din nou temperatura corecta a apei, apoi reporniti alimentarea.

Inca nimic? Se poate datora ca termostatul este defect sau trebuie schimbat – utilizati un multimetru in modul Ohmmetru pentru a verifica starea acestuia. Deconectati conectorii termostatului si asezati cablurile de testare (multimetru) pe contactele care sunt de obicei trase pe termostat (majoritatea incalzitoarelor de apa au o schema de cablare pentru a va ghida). Daca nu exista continuitate, va trebui sa inlocuiti componenta.

Rezistenta este defecta

Rezistenta este defecta. In ciuda a tot ceea ce incalzitorul de apa inca nu functioneaza, rezistenta este probabil defecta. Puteti verifica acest lucru cu un multimetru daca aveti unul: deconectati conectorii rezistentei. Setati multimetrul in modul Ohmetru. Plasati cele doua cabluri de testare pe fiecare terminal de rezistenta pentru a verifica continuitatea (ar trebui sa apara o valoare). Daca incalzitorul de apa nu este prea vechi, merita sa incercati sa inlocuiti rezistenta, altfel este mai bine sa inlocuiti intregul sistem. Cumpara o rezistenta de boiler Ariston originala, daca centrala ta este Ariston, sau gaseste produsul original pentru centrala ta.