Tractarea unei masini: asa functioneaza!

Spread the love

In anumite circumstante, se poate remorca masina in mod privat. Dar, este foarte important in a stii cand este permisa remorcarea, de ce este nevoie pentru aceasta si la ce trebuie ca soferul sa fie atent pentru a putea tracta corect si in siguranta o masina. In principiu, firmele de tractari auto sunt cele mai sigure.

Se va putea folosi o franghie sau un stalp pentru a tracta. Acestea trebuie sa fie asigurate intr-un mod sigur pentru trafic. Inelele de remorcare de pe ambele masini sunt folosite pentru fixare. Carligul de remorcare este prins in ochi. Ochiul din fata este situat pe partea din fata a masinii, de obicei deplasat la stanga sau la dreapta la nivelul placutei de inmatriculare. De obicei se va gasi acolo un mic capac care ascunde ochiul de remorcare.

Fiecare masina trebuie sa aiba un carlig de remorcare din fata pentru a putea fi tractata. Acest lucru este obligatoriu in cele mai multe cazuri. Multe masini au si un inel de remorcare pe spatele masinii, de obicei sub bara de protectie. Un manual de utilizare va putea ajuta la momentul respectiv. Se poate atasa franghia sau tija de carlig doar la cele doua ochiuri.

Nici o tija si nici o franghie nu pot fi atasate in diagonala. In caz contrar, exista riscul ca masina sa se sparga si, in cel mai rau caz , sa derape. Daca masina are un inel de remorcare in stanga si in dreapta, trebuie atasata o franghie sau o bara astfel incat sa fie atasata de ambele masini pe aceeasi parte. Franghia sau tija atasata intre cele doua masini trebuie sa formeze o linie dreapta paralela cu drumul.

Franghia si stalpul nu trebuie sa fie mai lungi de cinci metri si trebuie sa fie clar identificate la mijloc. Acest lucru este stipulat in Sectiunea 43 din Regulamentul de autorizare a circulatiei rutiere. „De exemplu, o carpa rosie sau un steag rosu sunt potrivite pentru asta, recomanda expertul in siguranta circulatiei. In acest fel, alti soferi pot vedea rapid ca vehiculul este remorcat. Pentru detalii intra pe acest site tractarioradea.net!

Se poate folosi o franghie de remorcare pentru remorcare. Conditia prealabila este ca funia de remorcare trebuie sa fie intinsa pe toata durata calatoriei. Acest lucru este posibil numai daca se mentine distanta cea mai mare posibila intre cele doua vehicule. Aceasta este de obicei intre patru si cinci metri, in functie de cat de lunga este franghia in total. In acest fel, soferul vehiculului in avarie se poate asigura ca cablul de remorcare ramane intins pe toata durata calatoriei si ca nu are loc nicio coliziune din spate. Apoi, pornirea poate avea loc in mare masura fara probleme. De asemenea, trebuie asigurat ca ghidonul si franele functioneaza bine pe vehiculul defect. Cablul de remorcare poate fi utilizat numai pe o masina cu directie si frane functionale. Amortizarea smucirii (suspensie pentru a amortiza smucitura) este mai buna cu o franghie de remorcare decat cu o tija. Coarda are de obicei elemente de cauciuc incorporate sau arcuri elicoidale care amortizeaza masina si faciliteaza conducerea.