De unde provine sarea de Himalaya?

Spread the love

Intrucat sarea de Himalaya a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, se crede ca culoarea sa roz se datoreaza continutului bogat in minerale. Se crede ca are o vechime de peste 250 de milioane de ani, iar culoarea sa a fost recunoscuta ca fiind rezultatul continutului sau bogat in minerale. Prin urmare, sarea de Himalaya este o sare necontaminata care poate fi folosita in locul sarii obisnuite, deoarece contine o multime de minerale.

Sarea extrasa din Punjab, Pakistan, intre Valea Indusului si Himalaya, este cunoscuta sub numele de sare de Himalaya. Aceasta are o nuanta roz datorita impuritatilor minerale. Sare Himalaya este utilizata ca aditiv alimentar, pe langa sarea de masa, dar este folosita si ca material de gatit si de prezentare a alimentelor, lampi decorative sau tratamente spa.

Beneficiile oferite de sarea de Himalaya

Sarea roz este una dintre cele mai bune saruri de pe planeta, deoarece a fost protejata de contaminarea din zilele noastre de catre munti. Din punct de vedere chimic, nu se deosebeste de sarea de masa obisnuita, dar este considerata pura, deoarece este protejata de poluarea din zilele noastre. Sarea de masa este adesea rafinata pentru a elimina impuritatile, dar sarea roz pastreaza mai multe minerale, deoarece pastreaza mai multe dintre ele in culoarea sa originala datorita depozitelor sale minerale.

Ideea ca sarea de Himalaya este un aliment minune este sustinuta de nivelul ridicat de fier si de alte minerale, precum si de faptul ca este un adevarat aliment minune. Corpul uman contine, de asemenea, 84 de minerale, inclusiv fluor, sodiu, magneziu, calciu, fier, cupru si zinc. Sarea de Himalaya este sare de cristal nerafinata, neprocesata, fara aditivi sau iod adaugat. Lampile sunt, de asemenea, utilizate pentru tratarea afectiunilor alergice si astmatice.

Desi gatitul este cea mai populara utilizare a sarii de Himalaya, aceasta poate fi folosita si in alte moduri, cum ar fi: pentru a conserva alimentele, pentru a detoxifia organismul, pentru a ajuta la circulatie si relaxare etc. Este nevoie de studii pentru a verifica si a consemna beneficii sare de Himalaya pentru sanatate, dar efectul vindecator a fost descoperit in Asia si este acum general recunoscut.

Sarea de Himalaya, ca parte a unei diete echilibrate, poate avea urmatoarele avantaje:

  • Purifica fluxurile de apa care ajung in organism;
  • Prezenta cristalelor de sare de Himalaya (in special a magneziului) previne crampele musculare, in special la persoanele care au deficit de magneziu;
  • De asemenea, ele cresc rezistenta sistemului osos, care contine calciu foarte bine absorbit de oase;
  • Functia cristalelor de sare de Himalaya in digestia si metabolismul substantelor nutritive, precum si in echilibrarea aciditatii stomacului, se regaseste in combinatie cu apa;
  • Ajuta la reglarea tensiunii arteriale, pe langa faptul ca mentine un nivel optim de apa in organism;
  • pH-ul organismului este echilibrat. Acest lucru imbunatateste digestia si sistemul imunitar, prevenind procesele de imbatranire;
  • Lampile de sare curata aerul prin eliminarea particulelor nocive din el. De asemenea, ele purifica aerul;

In regimurile de slabire sau in dietele de intretinere, lampile cu sare de Himalaya sunt recomandate pentru a ajuta la reducerea grasimii corporale.

Comentariile sunt închise.