Calcarul este o piatră naturală care deține în componența sa atât oasele creaturilor de mare cât și scoici. Calcarul se mai numește și limestone, acesta are un design aparte care este rezultat din urma depunerilor de minerale și a variațiilor de culoare. Limestone se mai folosește în amenajări și în construcții.
Calcarul este o rocă cu multe variante de formare. Calcarul este compus din două minerale importante. Cele două minerale sunt calcite și aragonite, ambele având formula chimică- carbonat de calciu. Pe lângă aceste două minerale mai sunt și argilele, dolomitul, cuarțul și gipsul care ajută la formarea acestui calcar care este o piatră naturală. Într-un magazin cadouri online veți putea să gășiți diferite sculpturi din piatră naturală calcar.
Sculpturile pot fi din piatră naturală sau din lemn, fiecare având frumusețea ei. Ambele materiale sunt de calitate, piatra naturală și lemnul de suar sunt foarte calitative și foarte rar întâlnite, sculptura în lemnul de suar este destul de dificilă. Puteți să vă accesorizati diferite ținute cu ajutorul unor Brățări Lemn care sunt foarte elegante și anumite dintre ele conțin diverse picturi.
Cu un tablou/basorelief sculptat în piatra calcar puteți să vă înfrumusețați încăperea și să îi formați un alt aspect mult mai plăcut și mai elegant. Chiar dacă culoarea lui este ușor închisă, aspectul de elegantă persistă și va scoate tabloul și mai mult în evidență.
Cum se mai poate utiliza piatra calcar sau limestone
Calcarul are o culoare albă, cenușie, bej sau chiar galbenă pentru că ea este compusă din minerale și poate avea diferite granulatii și diferite grade de porozitate. Acesta este folosit pe o scară largă de constructii. Este ușor de tăiat pentru diferite forme și dimensiuni. Această piatră se folosește atât pentru sculpturi cât și pentru blaturi, glafuri, trepte dar și dale. Se mai folosește și în construcții, pentru diferite proiecte rezidențiale atât de interior cât și de exterior. Multe clădiri au la baza calcar.
Piatra naturală se folosește și pentru formarea peșterilor care sunt în prezent locuri de atracție turistică. Calcarul este folosit și în industria ceramicii și industria sticlei. Este folosit și ca îngrășământ artificial pentru terenurile agricole dar și în industria chimică datorită formelor pure de calcar. Acesta are o structura poroasă, mai ales cel format din fosile care are o însemnătate economică imensă, el este un rezervor natural pentru zăcămintele de petrol dar și pentru gazele naturale.
Formarea calcarului
Calcarul se formează din mai multe tipuri de calcar.
Calcare biogene care sunt partea cea mai mare a calcarelor dincare sunt formate cu participarea directa a viețuitoarelor dar și prin depunerea chimică.
Calcare anorganice care sunt formate prin depunerea unor procese chimice fără participarea altor cai.
Calcare organogene care se formează doar din acumularea resturilor de organisme calcaroase.
Calcarul este foarte răspândit în natură, el este întâlnit pe platourile continentale vechi. Cea mai mare parte din calcare se formează de regulă în mediul marin. Ca rocile calcaroase să se formeze este necesar să se furnizeze materie prima din rezervoarele vechi de calcar care sunt formate pe continentele care dețin calcar.