Sfaturi pentru ingrijirea unghiilor

Spread the love

Aproape ca nu exista limite pentru idei cand vine vorba de forma unghiilor! O forma ovala a unghiei este potrivita in special pentru degetele scurte si late. Degetele lungi si late arata grozav cu unghiile patrate. Placile de unghii umplute rotund sunt deosebit de usor de intretinut si, prin urmare, sunt potrivite pentru persoanele ale caror maini sunt deosebit de stresate.

Pilirea unghiilor este deosebit de delicata, mai ales pe cuticula. Se va misca intotdeauna pila de unghii in aceeasi directie, niciodata inainte si inapoi. Acest lucru va evita ruperea si asprurea unghiilor. Este nevoie de o atentie deosebita in zona curbelor pentru a evita ranirea cuticulei. Cuticula se sprijina pe marginea unghiei spre degetul de la maini sau de la picior. Functia lor este de a proteja impotriva infectiilor bacteriene si fungice. Este foarte sensibila la rani. Recomandarea anterioara de a taia cuticulele excesiv de crescute sau rupte nu este recomandata in a fi facuta foarte des. Impingerea inapoi cu un obiect contondent este mult mai bland. Ingrijirea regulata cu o crema de maini previne uscarea si ruperea cuticulelor.

Cand se ingrijesc unghiile, trebuie acordata o atentie deosebita cuticulei. Dupa o baie intensiva pentru maini sau picioare, se va impinge cu atentie pielea care a crescut pe unghie cu un instrument de lemn sau de bumbac. Mainile si picioarele vor fi date cu crema in mod regulat pentru a mentine si cuticulele suple. Se va trata acest lucru cu un tratament special din cand in cand. Dupa curatare, se va aplica o crema adecvata de ingrijire a pielii pe maini si picioare. Apoi crema va fi lasata sa actioneze peste noapte cu ajutorul purtarii unoe manusi si sosete. Pielea mainilor si picioarelor, dar mai ales cuticulele, vor multumi!

Prin vopsirea unghiilor, acestea pot fi protejate suplimentar si, mai ales, subliniate in culoare. Este important ca placile de unghii sa fie fara grasime si sa fie uscate inainte de aplicarea lacului. Pentru degresare se pot trata cu o solutie de apa si otet. Apoi se aplica un strat de baza transparent si se acopera cu unul sau doua straturi de lac preferat dupa ce s-a uscat. Cand se vopsesc unghiile, solutia potrivita pentru indepartarea ojei este deosebit de importanta. Acesta ar trebui sa nu contina acetona si sa contina substante de completare a lipidelor.

Unghiile afectate, bolnave prezinta de obicei anomalii sub forma de pete, consistenta moale si fragilitate. Biotina ajuta unghiile sa creasca din nou puternic. Purtarea manusilor de protectie atunci cand se manipuleaza solutii iritante, cum ar fi spalarea vaselor, protejeaza impotriva inmuirii suplimentare. Daca exista decolorari rosiatice sau galbui, in special in zona de margine a unghiilor, medicul ar trebui sa examineze pentru o infectie fungica. Cremele, lacurile speciale si solutiile care contin agenti antifungici vor lupta rapid cu infectia.

Exista si foarte multe instrumente, creme si solutii pentru ingrijirea unghiilor care le puteti gasi pe site-ul oneband . Acestea se pot comanda din magazinele online, fiind la cea mai buna calitate si cele mai bune preturi. Cu siguranta nu se va regreta alegerea facuta!